“Академията” приема Републиканското първенство по снукър

Този уикенд ще се проведе републиканското първенство по снукър. Двубоите ще се изиграят в спортен бар „Академията“, където феновете на джентълменския спорт ще могат да ги наблюдават безплатно.

Точно 50 играчи ще премерят сили на турнира, като конкуренцията за титлата е много сериозна. Всички участници са много добре подготвени в очакване на тежки битки. Интересът към турнира е огромен защото спечелените точки от републиканското първенство се удвояват за националната ранглиста. Най-добрите 16 играчи според националната ранглиста след този турнир ще получат право на участие във финалния „Мастърс“ , с който се закрива сезона в българския снукър.

Осем срещи от квалификациите ще се изиграят в петък вечерта, докато останалите стартират в събота от 09:00 часа сутринта.

Един от най-добрите български играчи през миналия сезон Георги Величков се завръща за Републиканското първенство, след като пропусна всички турнири през сезона. Той обаче има тежък жребий и ще се изправи срещу най-добрата ни състезателка Николета Николова. Победителят от този сблъсък излиза срещу номер 1 в ранглистата и фаворит – Братислав Кръстев. Брандо се завърна тази седмица от участие в квалификациите за Световното първенство по снукър в Шефилд.

Номер 2 в българската ранглиста Никола Кемилев, който срази без проблеми конкуренцията в последния турнир, ще има за съперник победителя между Салим Оти и председателя на снукър федерацията Олег Велинов, който ще участва в ранкинг турнир за първи път от две години.

Ивайло Пеков ще стартира участието си срещу победителя от двойката Виктор Гайдов – Лъчезар Русаков. Номер 3 в ранглистата Теодор Чомовски ще премери сили с Алекс Хубанов или Тихомир Йорданов. Четвъртият в ранглистата Христо Сираков ще стартира срещу Росен Димитров или Георги Георгиев.

Двубоите от квалификациите ще се играят във формат 3 от 5 фрейма. Всички срещи от 1/16 финалите до финала ще бъдат във формат 4 от 7 фрейма, докато самия финал ще бъде 5 от 9.   1/8 финалите в турнира започват в неделя като финала се очаква да бъде около 19:00 часа на 17 април.

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com