Братислав Кръстев спечели третия ранкинг турнир за сезона

Братислав Кръстев спечели третия ранкинг турнир от календара на Българска снукър федерация. Това е втора победа за Брандо от началото на сезона, след която той поведе в националната ранглиста.  Оспорваните битки през уикенда се проведоха в спортен бар „Академията“.

Голямо впечатление с играта си направиха младите български играчи Виктор Илиев (14), Теодор Чомовски (17) и Спасиан Спасов (19), които достигнаха до полуфиналите в турнира.

Тримата ни талантливи състезатели представиха страната ни на световното първенство за младежи и девойки през юли месец. Те показаха постоянно израстване и голямо развитие в последните месеци и съвсем заслужено се нареждат сред нашите топ играчи.

Виктор Илиев поднесе изненадата след като отстрани завърналия се Ивайло Пеков още на 1/8 финалите с 3:2 фрейма. В следващият кръг Виктор се наложи със същия резултат и над поставения под номер 1 в схемата – Никола Кемилев, който се намира в много добра форма. Именно Кемилев ще вземе участие в демонстративния двубой на Рони О‘Съливан и ще се изправи лице в лице срещу Ракетата на 20-ти ноември в зала „Триадица“.

3

Никола Кемилев записа и най-големия брейк в турнира от 77 точки.  В полуфиналите Виктор Илиев се справи с Теодор Чомовски след категоричното 3:0, за да стигне за първи път на финал, където отстъпи на Братислав Кръстев.  Спасиан Спасов записа втория по-големина брейк в рамките на 71 точки, докато Братислав Кръстев се отчете с 65.

Брандо се справи последователно с Боян Тошев, Даниел Младенов, Джонатан Мейби и Спасиан Спасов на полуфинала преди да постигне категорична победа с 4:0 на финала.

Българските играчи показаха много силни игри само седмица след турнира от Европейските серии –  Bulgaria Open, където се включиха топ играчи от целия свят.

Следващият турнир от календара на федерацията ще се проведе на 19-20 декември в спортен клуб „147“ в Пловдив.

 

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com