Венцислав Даскалов спечели закриващия турнир „Мастърс Б“

Венцислав Даскалов триумфира в последния турнир за сезона на Българската Федерация по Снукър – “Мастърс Б“. В него се включиха играчите след 16-то място в националната ранглиста, които си разделиха награден фонд от 1300 лева.

Венци Даскалов се справи на финала с Боян Тошев след победа с 4:1 фрейма. Дейвид Давидков пък се отчете с най-големия брейк в турнира, който се състоя в Спортен бар „Академията“.

Победителят Даскалов участва в турнира с уайлд-кард, след като нямаше възможност да играе на „Виктория Мастърс“. Той нямаше право на част от наградния фонд, тъй като е бивш републикански шампион на България и неговата единствена цел бе спечелването на титлата за престиж. Представянето на Венцислав Даскалов е достойно за уважение и той показа с играта си, че нивото му е по-високо от „Мастърс Б“.

Новият сезон в българския снукър ще стартира през месец септември. Преди това БФ Снукър  ще изпрати свои представители на Европейското първенство по снукър в Чехия през юни и на Световното първенство в Румъния през юли.

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com