Георги Величков триумфира във “Виктория Мастърс”

Българският талант Георги Величков спечели турнира „Виктория Мастърс“, на който участваха най-добрите български играчи по снукър. Той се наложи на финала с 5:3 фрейма над Никола Кемилев в спортен клуб „Академията“.  Двубоите от финалния „Мастърс“ турнир предложиха много емоции, а финалът съвпадна с националния ден на спорта в България.

На финалния „Мастърс“ участваха най-добрите 16 играчи от националната ранглиста, които си разделиха наградния фонд от 5200 лева. Другата седмица е последния турнир за сезона „Мастърс Б“, където ще попаднат играчите след 16-то място в ранглистата.

Георги Величков започна да намира своята добра форма след ранното отпадане на Републиканското първенство и загубата на лидерството в националната ранглиста.

Само преди седмица Величков спечели републиканското при младежите, а сега успя да триумфира във „Виктория Мастърс“.  Никола Кемилев пък за пореден път показа, че се намира в страхотна форма, след като игра финал на Републиканското за мъже.

Кемилев трябваше да отстрани Братислав Кръстев в 1/4 финалите в повторение на финала на Републиканското.  След това той се наложи над Ивайло Пеков в драматичен полуфинал спечелен с 4:3 фрейма. 21-годишният Пеков направи и най-големия брейк на турнира със своите 91 точки срещу Николай Христов.

БФ Снукър изпраща най-успешната си година от спортно-техническо естество и най-лошата от финанасова гледна точка, заради натрупани дългове и липса на достатъчно  финансиране.

Въпреки това, обче родната федерация ще изпрати състезатели при мъжете и жените на Европейското първенство по снукър в Чехия през юни. Месец по-късно пък най-големите ни таланти ще ни представят на Световното първенство за младежи в Румъния.

Новият сезон в българския снукър започва през месец септември. През ноември България ще посрещне най-големите световни звезди в снукъра за четвърта поредна година. София отново ще бъде домакин на кръг от Световните серии – „България оупън“.

В събота вечерта БФ Снукър отличи най-заслужилите спортисти и длъжностни лица.  Виктор Илиев спечели наградата за най-проспериращ млад играч. Сашко Димитров бе обявен за номер 1 сред талантите. Братислав Кръстев получи своя плакет за първия официален сенчъри брейк в турнир на българската федерация. Ивайло Пеков бе награден за историческото си участие на Световното първенство по снукър.

От българските снукър рефери, Петър Станев получи наградата за съдия на годината. Пламена Манолова и Диляна Георгиева получиха награда за най-проспериращи съдии. Всички рефери получиха почетни плакети.

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com