Ивайло Пеков ще участва на Световното първенство по снукър

Ивайло Пеков ще бъде първият българин, който ще има възможност да представя страната ни в квалификациите за основната схема на Световното първенство по снукър.

Пловдивчанинът спечели специално организирания турнир от българската федерация по снукър, който противопостави четиримата най-добри майстори на щеката в България.

Ивайло Пеков се наложи над Христо Сираков с 10-7  фрейма във финала на турнира за спечелване на място в столицата на снукъра.

След като в неделя двамата млади пловдивчани преодоляха съответно с 6-3 Сашко Димитров (Петрич) и с 6-4 Братислав Кръстев (София), те дадоха всичко от себе си в борбата за най-желания уайлд-кард във всеки спорт – участие на Световно първенство.

Финалът се игра във формат 10 от 19  фрейма и в две сесии. Първата сесия беше играна в неделя след полуфиналите и завърши 5-3 за Сираков. В понеделник срещата беше продължена и Пеков даде само два фрейма на противника си, и приключи мача с 10-7 в своя полза.

Припомняме, че Българска снукър федерация (БСФ) в края на миналата седмица получи уникалната покана от председателя на Световната професионална билярд и снукър асоциация (СПБСА) Джейсън Фъргюсън в знак на признание както за перфектно проведения ранкинг турнир от световния тур за сезон 2014/2015 на родна земя, така и за силния снукър потенциал в България.

Ивайло за втори път е “замесен” в исторически момент за българския снукър и то отново във връзка със световно.

Първият път беше на Световното за аматьори в Латвия в края на 2013-та, когато на 5-ти декември – на връх рождения ден на идола Рони О Съливън, Пеков направи първата българска серия от над 100 точки на официален турнир, а именно 108 в мача си след излизане от груповата фаза на турнира.

Сега, само година и половина по-късно, ще се бори на професионалната световна сцена! От 8-ми до 15-ти април Ивайло Пеков ще се състезава на квалификационния турнир за Световното първенство по снукър в спортен център Пондс Фордж интернешънъл в Шефилд. А защо ли пък да не го видим и след 18-ти април в основната схема и в Крусибъл?

1 2

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com