Републиканско първенство по снукър в The Academy

Спортен бар The Academy ще бъде домакин на осмото републиканско първенство по снукър в България. Над 40 участници ще премерят сили, а победителят ще получи право на участие на Европейското първенство по снукър в Чехия през юни.

Осемте най-добри майстори на щеката в България според националната ранглиста, попаднаха директно в основната схема. Квалификациите започват още в петък от 18:00 в спортен клуб Академията, където ще има специално пригодени места за зрители.

Срещите от основната схема стартират в събота от 10:00 часа, а  победителите ще се определят след спечелване на 4 фрейма от 7, докато самият финал ще се играе във формат до 5 от 9.

Битката за първите места в националната ранглиста е много ожесточена, а републиканското първенство ще донесе двойно повече точки на участниците.

Класиралите се в топ 16 на ранглистата ще участват във финалния турнир „Виктория Мастърс“ с определен награден фонд от спонсорите. Самият турнир ще се състои на 16/17 май.

Дебют на републиканското първенство ще направят и седем нови съдии, които ще реферират на най-добрите български играчи.

Първите двама играчи в националната ранглиста ще получат право на участие на Европейското първенство по снукър в Чехия, а ако един от тях стане републикански шампион, тогава третия в ранглистата ще им прави компания на шампионата на Стария континент.

С най-големи шансове да завършат на първо място в ранглистата са Георги Величков (1680 точки), Братислав Кръстев (1580), Христо Сираков (1180) и Ивайло Пеков (1130).  Битката за последното 16-то място, даващо право на участие във финалния „Мастърс“, е не по-малко оспорвана, като разликата между последните играчи също е минимална.

Вижте пълна програма на мачовете за републиканското първенство.
Вижте класиране на националната ранглиста на БФ Снукър.

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com