Снукър играчите от The Academy обраха всички титли и купи

Много успехи в края на сезона записаха играчите на „Олейснукър“, които провеждат своите тренировки именнно в спортен бар The Academy.

Преди две седмици Братислав Кръстев триумфира с титлата на Републиканското първенство по снукър за мъже след победа над Никола Кемилев с 5:1 във финала, който се игра в „Академията“. На самия турнир Брандо записа и първи исторически сенчъри брейк в официален турнир на българската федерация.

Припомняме, че Братислав Кръстев е единствения лицензиран треньор по снукър у нас и всеки може да тренира при него в The Academy.

Вчера пък другият треньор в The Academy Георги Величков спечели титлата на републиканското първенство за младежи. На финала той се справи със Сашко Димитров след победа с 4:3 фрейма. Величков поведе с 3:1 фрейма след брейкове по 64 и 57 точки. Сашко Димитров успя да изравни с уникална игра, за да се стигне до най-голямата драма в турнира в решителния седми фрейм.

Сашко поведе с 35 точки при оставащи 35 точки на масата. Той сбърка фатално централна черна топка за мачбол. След това Георги Величков разчисти топките от масата и изравни резултата.  Това принуди вадене на черната топка, където Димитров сбърка в опит за крос-дабъл, след което Величков отбеляза черната топка и спечели финала. Развитието на този двубой напомни за невероятния финал от далечната 1985-а година между Денис Тейлър и Стивън Дейвис на световното първенство по снукър.

Успехите на нашите състезатели не спират до тук. Във финала на Републиканското първенство по снукър за жени една срещу друга се изправиха Жана Митова и Николета Николова, като победата с 3:0 фрейма бе за Николета на турнира, който се състоя в Мездра.

За края на сезона остава само финалния Мастърс, който ще се проведе на 16 и 17 май отново в спортен бар The Academy. В този турнир ще участват най-добрите 16 играчи от националната ранглиста. Да пожелаем успех на всички състезатели.

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com