Стига с това Мохито !

Обичаме го,признаваме си. Ледено, леко сладникаво, с дъх на мента и вкус на бял ром, който ни припомня защо обичаме тази Хавана толкова много. Ама навън стана студено, натрапчиво мрачно и някак по-копнеещо за чаша топла напитка. А само чай не ни се пие.
По стара, Академична рецепта, с навлизането на студен въздух в атмосферата, си стопляме настроението със сгряващи зимни предложения. Предупреждаваме те, че са пристрастяващи :

 

1.Грог

Интересната напитка, съчетание от ром с чай датира от 18в. и носи името си от прякора на адмирал от Кралския военен флот- „Старият грог“. Въпросният господин, разпорежда на моряците си да смесват рома си с чай, с цел намаляване на пиянските свади. Напитката я кръщават „грог“ като отмъщение спрямо адмирала. И така до днес.
Комбинацията между черен чай и тъмен ром затръшва вратата на студеното време и ни потапя в уюта на топлите емоции, които сме готови да разкажем след втората чаша. В Академията добавяме и портокалови кори, за още повече вкус и аромат. Хм и ммм !

2.Ирландско кафе

Благодарни сме на Джо Шеридън, който решил да стопли група американски туристи, пристигнали в Западна Ирландия. Вместо само кафе, Джо добавил към напитката и уиски и така поставил началото на първото ирландско кафе. Разбира се, после добавя и сметана, която придава на неповторимия вкус завършен вид. Ако сте от малкото хора, които не са опитвали ирландско кафе, ви уверяваме, че ще го харесате на момента. Сладникавата нотка на битата сметана, постепенно преминава в стипчива комбинация на кафе и ирландско уиски и създава един истински вкусов екстаз на небцето. Определено „Да“ !

3.Греяно винце

Историите за това зимно номер 1 сред напитките, не са малко. Нашата любима е тази на Дикенс, който разказва за питие от вино, подправки и цитруси, носещо името „Smoking Bishop“ ( „пушещият епископ“). Купата, в която се приготвяла напитката наподобявала епископска митра. Съчетанието от портокалови кори, резени ябълка, карамелен коняк, щипка пипер,аромата на пръчки канела, в комбинация с течен мед и отлежало мерло, прави греяното винце изключително популярно. Толкова популярно, че днес трудно бихме си представили Коледата без поне една чаша от него. Нетърпението ни предизиква да започнем с приема му още от сега. Неустоимо и дъхаво, греяното винце ще ви даде отговори на въпросите, от първа глътка.

Наздраве !

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com