“ДжаРа” спечелиха първата национална Джаги лига

През изминалия уикенд Спортен бар „Академията“ бе домакин на първата национална Джаги лига в България. Организатор на турнира бе най-бързо развиващия се клуб в страната – СК“Джагоарс.

Участие в турнира взеха и останалите професионални джага клубове в България  – „Сторм Райдърс“, „Джа-Ра“ и „Рицарите“ от София. Така на едно място се събраха най-добрите майстори на джагата в България.

Победител в турнира стана отбора на СК „ДжаРа“ (Варна), който ще представлява страната ни на Европейската купа в Австрия през юли тази година.

Първата фаза в лигата стартира с Квалификационния кръг, където всеки от отборите се срещна с представителите на другите клубове. Така тимовете играха един срещу друг и формираха Временното класиране, което изведе на полуфинал Сторм Райдърс /соф/ срещу Джа-Ра /вар/ и домакините от Джагоарс 1 /соф/ срещу Рицарите /соф/.

Мачовете бяхо повече от оспорвани и завършиха с дузпи и за двата полуфинала. Така на Финал се срещнаха СК “Джагоарс“ (София) срещу СК „ДжаРа“ (Варна), които изиграха изключително равностойни мачове по единици и по двойки. Това доведе до резултат 5:5 преди решаващия 6-ти мач. Там сили премериха Митов-Атанасов /JAG/ vs Щраке-Минчев /JA-RA/.

Въпреки равностойната игра, домакините от Джагоарс паднаха с 2:0 и така отстъпиха първото място на гостите от Варна с краен резултат в срещата – 5:7.

Крайното класиране е:

1. СК „Джа-Ра“
2. СК „Джагоарс 1“
3. СК „Сторм Райдърс“
4. СК „Рицарите“
5. СК „Джагоарс 2“

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com