Как да тренираме джаги при най-добрите в България?

Малко от нашите приятели знаят, че в спортен клуб Академията тренират едни от най-добрите състезатели по джаги в България. При нас се помещава клуба на Световната шампионка Екатерина Атанасова – “Джагоарс“.

Клубът е основан преди около шест месеца, но се развива с много бурни темпове благодарение на добрата организация в него. Екатерина Атанасова е  основен треньор, но има още трима треньори в клуба. Всички състезатели минават през различни тренировки за трудности от начинаещи, през средно-напреднали до напреднали. Тренират се различни отработени удари и ситуации. В клуба има ранглиста на всички състезатели .

Клуб Джагоарс е официален член на българската и международната федерация по джаги. Всеки, който иска да стане член на клуба ще трябва да заплати минимална членска такса в рамките на 7 лева на месец. Срещу това всеки състезател получава безплатни тренировки два дена в седмицата за по два часа в спортен клуб Академията. Освен това той получава лиценз от българската и международната федерация за участие във всички вътрешноклубни и междуклубни турнири.

6

 

„Имаме много натоварен спортен календар. Всеки месец имаме турнири по двойки и единици в цялата федерация. За първи път ще сме домакини на международен турнир по джаги в България, който ще бъде в „Академията“  на 5-6-ти юни. Ние от „Джагоарс“ сме домакини и организатори на първите междуклубни сблъсъци в България. Цялото ми своободно време отива за това, но джагите се развиват много добре в последните месеци в България,“ заяви Екатерина Атанасова специално за сайта на Академията.

„Ние дори предложихме да направим национално отборно първенство на 17-ти май като победителят ще има право на участие в мачовете за Европейската отборна купа. Това не се е случвало досега в българските джаги,“ каза още Катя.

Тя добави и няколко изречния за световното първенство по джаги в началото на месец април. Все пак цели 4-ма от общо 18 национали бяха от създадения само преди шест месеца клуб „Джагоарс“.

2

 

„Отборът, който замина за Световното първенство по джаги беше съставен от 18 човека. 3 момичета бяха в женския национален отбор от „Джагоарс“, като аз съм капитан на женския тим. Имахме и един участник при мъжете.  Аз се класирах на трето място в световната ранглиста, след като заех пето място на единици и пето място на отборно жени. При мъжете представянето беше по-слабо, но достойно,“ добави Катя.

Освен това Екатерина Атанасова се състезава и в германската лига, където нейния отбор Берлин печели най-оспорваното първенство последните две години.

Тренировки на СК “Джагоарс” в Академията:

Вторник от 19:30 – 21:30 часа

Сряда 20:00 – 22:00 часа

Контакти на клуб “Джагоарс”:

Фейсбук страница на “Джагоарс”

Официален сайт на СК “Джагоарс”

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com