The Academy ще приеме най-добрите играчи по снукър за сезона

Този уикенд ще се проведе последният турнир за сезона в българския снукър – „Виктория Мастърс“. Във финалния мастърс се класират най-добрите 16 играчи по снукър от националната ранглиста, които ще си разделят награден фонд от минимум 5 хиляди лева, осигурен от спонсорите.

Българската федерация е предоставила на двама играчи уайлд-кард за участие в турнира след добро представяне през сезона. Това са Никола Кемилев и Стефан Симеоновски.  Турнирът ще се проведе в спортен клуб „Академията“ като срещите от основната схема стартират в събота от 09:00 часа. Квалификациите ще се играят във формат 3 от 5 фрейма. Победителите в основната схема ще имат нужда от 4 фрейма за победа, докато финала ще се играе до победа в 5 от 9 фрейма.

След изтеглянето на жребия всички състезатели по снукър научиха своите съперници. При победи на младите таланти Георги Величков и Сашко Димитров, те могат отново да се изправят един срещу друг, в повторение на драматичния финал на републиканското първенство за младежи.

Жребият определи финалистът от републиканското за мъже Никола Кемилев да започне от квалификациите срещу Юлиян Петров. При две победи за Кемилев има голяма вероятност да се срещне с Братислав Кръстев още на 1/4 финалите, което ще бъде повторение от финала на републиканското за мъже.

Много интересни битки ни очакват във финалния турнир за сезона. БФ снукър ще изпрати един от най-добрите си сезони в историята след като родната централа получи признание в световен мащаб и бе удостоена с уайлд-кард за историческо първо участие на Световното първенство по снукър.

programa

 

shema

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com