The Academy ще бъде домакин на първото национално отборно първенство по футбол на маса

В неделя 17-ти май ще се проведе първото национално отборно първенство по футбол на маса. Победителят в междуклубното първенство ще представлява България на Европейската Купа във Виена през юли.

Домакин на турнира е спортен клуб „Джагоарс“, а всички срещи ще се състоят в клубната база на отбора – Спортен Бар „Академията“.

Участие в най-силния турнир ще вземат над 50 професионални състезатели от спортните клубове към БФ футбол на маса STORM RIDERS, JAGOARS, JA-RA и THE BLACK KNIGHTS.

Подготовката за първата Джаги Лига в България е много голяма. Голямата конкуренция кара отборите да играят допълнителни тренировки и да извършват трансфери.

Варненският отбор  „JA-RA” имат нов състезател от Австрия, както и трансфер на състезател от най-стария клуб в България – STORM RIDERS. THE BLACK KNIGHTS също имат ново попълнение – един от най-добрите състезатели в България, който играеше досега  за STORM RIDERS.

Отборите, които ще се състезават, ще бъдат общо пет, тъй като СК „Джагоарс” има право на wild card team, заради броят на членовете и активните му състезатели. Само за половин година JAGOARS станаха най-големият клуб в България. Всеки отбор ще разполага с по девет играчи и ще има възможността да премери сили срещу всеки един от останалите четири отбора в квалификационната част.

Победителят в турнира може да се състезава за Европейската отборна купа във Виена през месец юли тази година. За първи път България ще има възможността да се представи на това престижно отборно първенство  със свой  клубен отбор.

Битката е уникална по рода си и обещава много професионализъм и спортни емоции. Турнирът ще се проведе по правилата на Международната и българската федерации по футбол на маса. Началото на събитието е от 10:30 часа и всички любители могат да наблюдават безплатно турнира на място, а за останалите ще има излъчване на живо по интернет.

Вижте подробна информация за клубовете, турнира и програмата.

Проследете събитието във Facebook.

партньори:
Уебсайт и SEO - Reshenia.com